Antena 3 CNN Economic Biz News Grecia este pe marginea prăpastiei. Ce se întâmplă cu băncile din ţară, după deciziile luate de guvernul Tsipras

Grecia este pe marginea prăpastiei. Ce se întâmplă cu băncile din ţară, după deciziile luate de guvernul Tsipras

Grecia este pe marginea prăpastiei. Ce se întâmplă cu băncile din ţară, după deciziile luate de guvernul Tsipras
de O.P.    |    19 Feb 2015   •   06:21

Grecia va cere prelungirea împrumutului cu creditorii externi. Anunţul a fost făcut de premierul elen Alexis Tsipras. Atena mai are la dispoziţie două zile ca să obţină prelungirea programului de finanţare. 

În acest timp, instituţiile bancare greceşti rămân fără garanţii pentru accesarea de noi credite din cauza clienţilor care îşi retrag banii din conturi, de teama crizei.

Guvernul de la Atena speră să obţină azi o extindere a pachetului de asistenţă financiară din partea creditorilor externi.

În cazul unui eşec, Atena va trebui să se descurce fără ajutor financiar începând din 28 februarie. Grecii retrag din conturi aproximativ 2 miliarde de euro săptămânal, iar instituţiile financiare riscă să rămână fără garanţii pentru accesarea de noi credite, estimează JP Morgan.

Creditorii internaţionali au cerut această prelungire pentru a oferi Greciei mai mult timp ca să ajungă la o soluţie pe termen lung la criza cu care se confruntă.

O nouă reuniune a Eurogrupului ar putea fi convocată vineri, în cazul în care Grecia va cere acest lucru.

×
Subiecte în articol: Grecia criza economica UE Alexis Tsipras
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close