Antena 3 CNN Economic Biz News Grecia îşi pune salvarea în pericol: acuză Germania de nazism

Grecia îşi pune salvarea în pericol: acuză Germania de nazism

 Grecia îşi pune salvarea în pericol: acuză Germania de nazism
Sursa foto: euro
26 Feb 2010   •   01:48

Grecia şi-a redus dramatic şansele de a fi salvată de Uniunea Europeană prin atacarea Germaniei pentru atrocităţile din timpul războiului şi după ce a acuzat Italia că falsifică actele sale pentru a ascunde datoria publică.
Disputa crescândă a venit pe fondul grevei generale din Grecia ce s-a transformat în confruntări violente cu poliţia. Sectoarele public şi privat şi-au dat mâna pentru a opri activitatea pentru 24 de ore, oprind trenurile, şcolile sau spitalele.
Vicepremierul Theodoros Pangalos declara că Germania nu are niciun drept de a reproşa ceva Greciei după ce a devasta ţara sub ocupaţia nazistă, ce a dus la moartea a 300.000 persoane. "Au furat aurul ce era în Banca Greciei şi nu l-au mai dat niciodată înapoi. Nu ar trebui să se plângă atât de mult de furat şi să nu fie specifici în legătură cu acordurile economice," declara el pentru BBC.
De asemenea, el arăta că actualii lideri UE sunt "de foarte proastă calitate": "oamenii care manageriază averile Europei nu se ridică la nivelul misiunii ".
Panagalos a mers chiar mai departe decât premierul George Papandreou, care declara că Grecia a devenit "cobaiul" eurocraţilor. Comentariile de la Atena au confirmat temerile Europei de Nord că partidul de guvernare PASOK încă este în faza de negare a crizei. Insultele au provocat furia Germaniei şi a mărit posibilitatea ca cea mai mare economie din Europa să lase Grecia să se descurce singură.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: criza economica zona euro
Parteneri
Incendiu puternic în cartierul Aviației din București
x close