Antena 3 CNN Economic Biz News Grecia nu a fost niciodată problema reală a zonei euro. Spania este cea care va îngenunchea UE

Grecia nu a fost niciodată problema reală a zonei euro. Spania este cea care va îngenunchea UE

Grecia nu a fost niciodată problema reală a zonei euro. Spania este cea care va îngenunchea UE
Sursa foto: Foto: inthedays.com
de O.P.    |    06 Apr 2012   •   07:43

Spania se confruntă cu probleme grave, care necesită reforme economice susţinute, inclusiv bugetare, a declarat Gerry Rice, purtător de cuvânt al Fondului Monetar Internaţional.

Rice a afirmat într-o conferinţă de presă că FMI analizează încă detaliile bugetului prezentat de guvernul de la Madrid în Parlament, care prevede reduceri drastice ale cheltuielilor. Uniunea Europeană a cerut Spaniei să reducă deficitul bugetar cu 3,2 puncte procentuale în acest an, la 5,3% din PIB, susţine Mediafax.

"Vom sublinia necesitatea ca Spania să respecte noua ţintă a deficitului bugetar, nu doar la nivel central ci şi la nivelul autorităţilor regionale. În mod clar problemele cu care se confruntă Spania sunt grave, iar pieţele financiare rămân volative", a spus Rice.

Spania este singura ţară care nu a beneficiat de creşterea preţurilor obligaţiunilor, după ce Banca Centrală Europeană (BCE) a împrumutat băncilor peste 1.000 de miliarde de euro, investitorii anticipând că guvernul de la Madrid va fi nevoit să ceară ajutor financiar internaţional.

Costul contractelor CDS de asigurare a datoriilor spaniole a crescut cu 21% în acest an, la 4,61 puncte procentuale, potrivit companiei de cercetare a pieţei CMA.

Premierul spaniol Mariano Rajoy a avertizat miercuri, pentru a doua oară într-o săptămână, că Spania se află într-o "dificultate extremă".



×
Subiecte în articol: zona euro criza datoriilor Grecia
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close