Antena 3 CNN Economic Biz News Grecia o să poarte steag rusesc. Miliardarii ruşi cumpără pe bandă rulantă insule exotice şi apartamente de lux

Grecia o să poarte steag rusesc. Miliardarii ruşi cumpără pe bandă rulantă insule exotice şi apartamente de lux

Grecia o să poarte steag rusesc. Miliardarii ruşi cumpără pe bandă rulantă insule exotice şi apartamente de lux
de O.P.    |    01 Iun 2012   •   05:54

Investitorii ruşi profită de criza greacă. Miliardarii de la Moscova cumpără de la insule exotice la apartamente de 50 de metri pătraţi şi duc cererea pe piaţa imobiliară la un nou record. În acest timp, toate categoriile sociale, de la doctori la pompieri, ies în stradă şi protestează împotriva austerităţii.

Scăderea cu 30 la sută a preţurilor proprietăţilor în Grecia a fost momentul perfect pentru ca miliardarii ruşi să acţioneze.

Şi-au ales cu grijă momentul, iar 2012, vârful recesiunii elene a adus o cerere record în mai multe zone din Grecia cu mare potenţial turistic.

Per total însă, cererea în rândul cumpărătorilor ruşi a crescut cu 200 % faţă de anii precedenţi. Fericirea unora este necazul majorităţii grecilor care continuă să iasă în stradă, indiferent de catogoria socială din care fac parte.

După pompieri a venit rândul lucrătorilor din domeniul sanitar.

Instabilitatea politică şi socială din Grecia, coroborată cu criza bancară spaniolă ţine încă Europa în corzi. Bursele închid în scădere sau au creşteri limitate, iar moneda euro pierde bătălia cu dolarul.




×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu ar urma să îşi retragă candidatura
x close