Antena 3 Economic Biz News Grecia va primi cea de-a doua tranşă din împrumutul extern. Delegaţia FMI vizitează luni statul elen

Grecia va primi cea de-a doua tranşă din împrumutul extern. Delegaţia FMI vizitează luni statul elen

25 Iul 2010   •   21:54
Grecia va primi cea de-a doua tranşă din împrumutul extern. Delegaţia FMI vizitează luni statul elen

Grecia urmează să primească cea de-a doua tranşă din împrumutul extern de 110 miliarde de euro, după ce a respectat condiţiile prin programul de austeritate convenit cu FMI, au informat autorităţile elene. Cea de-a doua tranşă a împrumutului se ridică la nouă miliarde de euro, anunţă Financial Times.

Oficialii UE, cei ai FMI şi ai Băncii Centrale Europene (BCE) vor sosi luni la Atena, pentru a efectua prima evaluare a programului economic ataşat acordului de împrumut extern. Grecia a primit prima tranşă a împrumutului, de 20 de miliarde de euro, în decursul lunii mai.

"Acordarea celei de-a doua tranşe depinde de respectarea obiectivelor convenite pentru perioada care s-a încheiat la 30 iunie. Aceste condiţii au fost atinse şi am făcut un pas important spre adoptarea legii de reformă a sistemului de pensii", este de părere ministrul elen al finanţelor, George Papaconstantinou.

La finalul lunii iunie, misiunea UE, BCE şi FMI "a dat note bune" Greciei şi a apreciat că programul de reducere a cheltuielilor publice, creştere a veniturilor bugetare şi reforme structurale este în grafic.

Antena3.ro

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close