Antena 3 CNN Economic Biz News Grecii cred că planul guvernamental de reducere a deficitului bugetar e nedrept

Grecii cred că planul guvernamental de reducere a deficitului bugetar e nedrept

Grecii cred că planul guvernamental de reducere a deficitului bugetar e nedrept
Sursa foto: bani
02 Apr 2010   •   17:24

Trei sferturi dintre greci consideră că planul guvernamental de reducere a deficitului bugetar este nedrept din punct de vedere social, întrucât afectează persoanele cu venituri mici, potrivit unui sondaj citat de Reuters.

Sondajul arată că peste jumătate dintre greci nu cred că acordul de săptămâna trecută al liderilor din zona euro, privind prevenirea unei crize în Grecia şi restul statelor care folosesc moneda unică, este un factor pozitiv.
Guvernul de la Atena a fost nevoit să reducă salariile din sectorul public, să îngheţe pensiile şi să majoreze impozitele, pentru a restrânge deficitul bugetar din acest an cu aproape o treime, la 8,7% din PIB.
Potrivit sondajului, 75,2% dintre persoanele intervievate nu sunt de acord cu măsurile, în principal pentru că afectează prea mult pensionarii şi salariaţii şi nu contribuie la creşterea economică.
O proporţie aproape la fel de mare, adică 72,2%, cred că situaţia ţării evoluează într-o direcţie greşită sau foarte greşită.
Cercetarea a fost realiza de agenţia MRB şi publicat în săptămânalul Realnews.
Repondenţii cred în proporţie egală, (46,2% la 46,3%) că măsurile guvernamentale au mers prea departe şi că sunt insuficiente.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: plan
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close