Antena 3 CNN Economic Biz News Guvernul a transmis informaţii false la FMI. A anunţat în mod eronat îndeplinirea unui angajament

Guvernul a transmis informaţii false la FMI. A anunţat în mod eronat îndeplinirea unui angajament

Guvernul a transmis informaţii false la FMI. A anunţat în mod eronat îndeplinirea unui angajament
Sursa foto: Foto: Agerpres
10 Apr 2012   •   23:11

Guvernul a transmis informaţii false la FMI cu privire la eliminarea restricţiilor la deschiderea marilor centre de retail şi a anunţat în mod eronat că acest angajament a fost îndeplinit, arată Mediafax. Falsul Cabinetului Boc a fost aprobat de FMI.

Guvernul se angajase să elimine restricţii până în septembrie 2011, dar pentru că promisiunea nu a fost respectată, FMI şi CE au prelungit termenul până în ianuarie 2012. Deşi a informat FMI că misiunea a fost îndeplintă, în ianuarie 2012, Boc abia a lansat în dezbatere publică proiectul privind eliminările anunţate.

În condiţiile în care restricţiile au fost introduse, în 2004, prin hotărâre de guvern, pentru eliminarea acestora este necesară aprobarea de către Executiv măcar a unui act normativ cu putere juridică similară.

Ministerul Economiei a lansat în dezbatere publică, la sfârşitul lunii ianuarie 2012, un proiect de hotărâre de guvern care elimina aceste restricţii şi care ar fi urmat să intre în vigoare în 30 zile de la publicarea în Monitorul Oficial.


×
Parteneri
A murit Costel Corduneanu, chiar pe masa de operatie
x close