Antena 3 CNN Economic Biz News Guvernul nu a acceptat nici un amendament de fond la legile de reducere a salariilor şi pensiilor

Guvernul nu a acceptat nici un amendament de fond la legile de reducere a salariilor şi pensiilor

Guvernul nu a acceptat nici un amendament de fond la legile de reducere a salariilor şi pensiilor
Sursa foto: emil boc
05 Iun 2010   •   21:10


Guvernul nu a acceptat niciun amendament de fond la proiectele de legi pentru care îşi va angaja răspunderea şi susţine în continuare măsurile de reducere a cheltuielilor bugetare cu salariile şi pensiile, precum şi eliminarea pensiilor de lux, potrivit Mediafax.
"Guvernul nu a acceptat niciun amendament care să modifice pe fond cele două proiecte de legi pentru care îşi va angaja răspunderea. Guvernul susţine în continuare măsurile de reducere a cheltuielilor bugetare cu pensiile şi salariile, precum şi eliminarea pensiilor de lux", a declarat, sâmbătă seara, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean.
Surse politice au declarat anterior că Guvernul a efectuat mai multe simulări de reducere a altor cheltuieli în locul diminuării pensiilor cu 15%, precum scăderea cotei defalcate din TVA pentru autorităţile locale, dar nu a identificat soluţia optimă, o variantă fiind şi acordarea în 2011 a unor sume compensatorii pentru pensionari.
Ultima discuţie pe această temă, în care s-a pus accentul în principal pe evitarea reducerii pensiilor de până la 1.000 lei, a avut loc sâmbătă la Guvern, între premierul Emil Boc şi o parte dintre miniştri, au arătat sursele.
Guvernul urmează să se reunească luni în şedinţă, pentru a discuta amendamentele la proiectele de legi asumate.
O discuţie pe această temă va avea loc şi duminică seara, când parlamentarii PDL se vor întâlni, la Snagov, cu premierul Emil Boc şi membri ai Cabinetului într-o reuniune informală în cadrul căreia vor discuta despre asumarea răspunderii Guvernului pe măsurile de austeritate. La această reuniune este aşteptat şi preşedintele Traian Băsescu.

Antena3.ro


×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close