Antena 3 CNN Economic Biz News Guvernul pregăteşte al doilea plan anti-criză

Guvernul pregăteşte al doilea plan anti-criză

Guvernul pregăteşte al doilea plan anti-criză
Sursa foto: amil boc
14 Mai 2009   •   09:27

Guvernul României nu este mulţumit de modul cum se dezvoltă economia pentru a ieşi din criză şi pregăteşte un nou plan de relansare. Premierul Emil Boc a precizat că noul plan va include ajutoare de stat acordate companiilor din domeniile strategice şi garantarea creditelor contractate de tineri pentru achiziţionarea primei locuinţe.
Domeniile strategice în care ar trebui să activeze firmele pentru a primi ajutor de la stat sunt agricultura, construcţiile, infrastructura, turismul, mediul şi sănătatea. Prin cea de-a doua măsură se apreciază că susţinerea tinerilor în achiziţia unei locuinţe va relansa piaţa construcţiilor.
Guvernul Boc mai doreşte să sprijine producţia agricolă şi să elimine 179 taxe şi tarife parafiscale.
De altfel, până acum, măsurile luate de guvern nu au mulţumit deloc pe afacerişti, 80 de procente dintre aceştia apreciind că sunt complet nesatisfăcătoare, se arată într-un studiu realizat de Consiliul Naţional al Intreprinderilor Private Mici şi Mijlocii (CNIPMMR), citat de Gardianul.
Doar 13% au apreciat măsurile de acum ca fiind satisfăcătoare, în timp ce 6% le consideră medii. De asemenea, analiza a arătat că circa 50% dintre IMM-uri au raportat că au fost afectate la un nivel catastrofal, foarte mare şi mare de criza economică.

Antena3.ro

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close