Antena 3 Economic Biz News Guvernul şi FMI au convenit să menţină în scrisoare varianta posibilei creşteri de salarii şi pensii

Guvernul şi FMI au convenit să menţină în scrisoare varianta posibilei creşteri de salarii şi pensii

de Antena3.ro    |    02 Feb 2012   •   23:52
Guvernul şi FMI au convenit să menţină în scrisoare varianta posibilei creşteri de salarii şi pensii
Sursa foto: Foto: INTACT Images

Premierul Emil Boc şi reprezentanţii FMI au convenit ca în noua scrisoare de intenţie să fie menţinută prevederea conform căreia salariile din sectorul public şi pensiile pot fi majorate "prudent" pe parcursul acestui an, dacă situaţia economică va permite, informează Mediafax. Totuşi nu a fost luată o decizie concretă în acest sens.
   
Premierul Emil Boc s-a întâlnit, joi seara, cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale, aflaţi la Bucureşti.
   
"Guvernul şi FMI au convenit ca prevederea legată de salarii şi pensii din scrisoarea precedentă să fie menţinută şi în noua scrisoare pe care Executivul o va înainta Fondului şi Comisiei Europene, ca o garanţie a faptului că cele două părţi nu exclud varianta unei creşteri moderate, dacă evoluţia economiei în primul trimestru va asigura veniturile necesare. Nu a fost însă luată o decizie concretă în privinţa unei eventuale majorări", au declarat surse oficiale.
   
Şeful Guvernului a fost mandatat, luni, de conducerea coaliţiei, să negocieze cu FMI creşterea pensiilor şi salariilor, din luna aprilie, a anunţat prim-vicepreşedintele PDL Sorin Frunzăverde.
   


Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close