Antena 3 CNN Economic Biz News Guvernul va anula alocaţia oferită mamelor la naştere şi tinerilor la prima căsătorie

Guvernul va anula alocaţia oferită mamelor la naştere şi tinerilor la prima căsătorie

Guvernul va anula alocaţia oferită mamelor la naştere şi tinerilor la prima căsătorie
14 Mai 2010   •   12:47

Proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru reducerea cheltuielilor sociale, care se află în stadiu de elaborare, prevede, printre altele, anularea ajutorului financiar oferit mamelor la naşterea copilului, precum şi a alocaţiei acordate tinerilor aflaţi la prima căsătorie. Măsura ar urma să fie aplicată începând cu 1 iunie.

Potrivit proiectului, citat de Mediafax, aceste drepturi vor mai putea fi solicitate până la finalul lunii octombrie doar pentru naşteri şi căsătorii înregistrate până la 1 iunie.

În prezent, mamele au dreptul la o alocaţie de 230 lei pentru fiecare dintre primii patru copii născuţi vii. Tinerii căsătoriţi primesc o alocaţie de 200 euro din partea statului, dacă se află la prima căsătorie. Ambele ajutoare financiare sunt acordate o singură dată.

Potrivit aceluiaşi proiect de act normativ, anul acesta nu vor mai fi acordate nici ajutoare de urgenţă familiilor sau persoanelor aflate în situaţii de necesitate datorate calamităţilor naturale, incendiilor ori accidentelor şi nici ajutoarele financiare care pot fi alocate prin Fondul naţional de solidaritate.

Antena3.ro

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close