Antena 3 CNN Economic Biz News Guvernul vrea să atragă în 2012 fonduri europene de 6 miliarde euro, de două ori mai mult decât până acum

Guvernul vrea să atragă în 2012 fonduri europene de 6 miliarde euro, de două ori mai mult decât până acum

Guvernul vrea să atragă în 2012 fonduri europene de 6 miliarde euro, de două ori mai mult decât până acum
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    25 Noi 2011   •   21:29

Guvernul s-a gândit să fie prevăzător în 2012. Alocă mai mulţi bani pentru investiţii, peste 38 de miliarde de lei şi vrea să atragă într-un an fonduri europene de şase miliarde de euro, de două ori mai mult decât am atras până acum.

Mizează pe un deficit bugetar de 1,9%, o inflaţie de 3,5% şi o creştere economică de 2,1%. Guvernul promite că nu scade pensiile şi salariile la anul, dar dă speranţe că nu vine criza peste noi. În schimb, confirmă că va continua disponibilizările. Cel puţin 100.000 de angajaţi, în special din ministerele care nu s-au restructurat până, acum vor pleca acasă la anul.

Bugetul pentru 2012 a trecut de Guvern şi intră în dezbaterea Parlamentului. Ne bate criza la graniţă, dar noi sperăm să avem creştere economică. Cheltuielile vor fi ţinute sub control, susţine premierul Emil Boc. Tocmai de aceea, nimeni nu garantează că vor creşte salariile şi pensiile.

Noul proiect de buget suplimentează banii pentru Administraţia Prezidenţială, Serviciile de Informaţii şi Agenţia Naţională de Integritate. Aceste instituţii vor primi cu peste 56 de milioane de lei mai mult faţă de anul trecut.

 





×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close