Antena 3 CNN Economic Biz News Hossu a propus Guvernului impozitarea cu 30 la sută a drepturilor de autor şi a PFA-urilor

Hossu a propus Guvernului impozitarea cu 30 la sută a drepturilor de autor şi a PFA-urilor

Hossu a propus Guvernului impozitarea cu 30 la sută a drepturilor de autor şi a PFA-urilor
19 Mai 2010   •   19:01

Bogdan Hossu, preşedintele "Cartel Alfa", a propus, miercuri, Guvernului impozitarea drepturilor de autor şi a PFA-urilor cu 30 la sută, ca alternativă la îngheţarea pensiilor, însă nu a primit niciun răspuns de la Executiv, favorabil sau nefavorabil acestei măsuri, transmite Mediafax.

Hossu a declarat pentru sursa citată că cei care sunt plătiţi exclusiv din drepturi de autor şi persoanele fizice autorizate trebuie să plătească aceleaşi impozite pe care le prevede orice contract individual de muncă, respectiv de 30 la sută.

Măsurile alternative propuse de sindicate pentru economie la bugetul statului sunt impozitarea diferenţiată, lărgirea bazei de impozitare pentru persoanele fizice autorizate (PFA) şi pentru cei care câştigă venituri exclusiv din drepturi de autor, îngheţarea, şi nu diminuarea pensiilor.

Sindicatele consideră că scrisoarea de intenţie către FMI poate fi modificată astfel încât salariile bugetarilor să scadă cu zece la sută şi doar în 2010, fără fi diminuate deloc pensiile, iar diferenţa să fie luată de la achiziţii, stimulente şi servicii.

Sindicaliştii propun şi limitarea achiziţiilor, a bunurilor şi serviciilor, dar şi eliminarea micii evaziuni prin plata accizelor la combustibil pentru comercianţi. În acelaşi timp, sindicaliştii au precizat că nu sunt de acord cu măsurile aberante precum impozitarea tichelor de masă.

La cererea sindicatelor şi patronatelor, Consiliul Economic şi Social (CES) a trimis Guvernului o solicitare de redactare a unei noi scrisori pentru Fondul Monetar Internaţional, în care să fie incluse măsurile propuse de cele două părţi.

Până miercurea viitoare Guvernul trebuie să aprobe scrisoarea către FMI pentru a putea fi avizată şi de board-ul Fondului, la finele lunii iunie, a declarat, marţi, pentru Mediafax, ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Bogdan Hossu
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close