Antena 3 CNN Economic Biz News Impozite majorate: Firmele vor plăti până la 40% din valoarea unei clădiri, dacă nu fac reevaluare

Impozite majorate: Firmele vor plăti până la 40% din valoarea unei clădiri, dacă nu fac reevaluare

Impozite majorate: Firmele vor plăti până la 40% din valoarea unei clădiri, dacă nu fac reevaluare
Sursa foto: Foto: INTACT Images
08 Sep 2011   •   14:36

Firmele vor plăti impozite majorate până la 20% din valoarea de inventar a clădirilor deţinute dacă nu au fost reevaluate în ultimii trei ani, informează Mediafax.

În cazul în care operaţiunea de reevaluarea nu a fost efectuată în ultimii cinci ani, se va plăti până la 40%, potrivit noilor prevederi din Codul Fiscal.
   
Anterior, Codul Fiscal stabilea că impozitul pe clădiri fără reevaluare în ultimii trei ani era cuprins între 5% şi 10%, cota fiind fixată de către autorităţile locale.
   
Potrivit specialiştilor, noile cote sunt în totală contradicţie cu solicitările venite din partea mediului de afaceri de a se stabili impozite rezonabile pentru clădirile utilizate în scopuri productive sau comerciale şi de respectare a principiului neutralităţii fiscale prin fixarea unor impozite pe proprietăţi imobiliare nediferenţiate în funcţie de proprietarii lor - persoane juridice sau persoane fizice.
   
La începutul lunii septembrie, ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Ialomiţianu, afirma că firmele care nu vor reevalua clădirile şi le vor menţine la valori care nu reflectă preţul real pentru a plăti impozite mai mici vor fi sancţionate.
   
Cotele standard la impozitele pentru clădirile deţinute de firme sunt între 0,25% şi 1,5% şi se aplică la valoarea de inventar a clădirii.

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close