Antena 3 CNN Economic Biz News Împrumutul de la FMI este de 12,95 miliarde euro pentru a evita numărul 13

Împrumutul de la FMI este de 12,95 miliarde euro pentru a evita numărul 13

Împrumutul de la FMI este de 12,95 miliarde euro pentru a evita numărul 13
Sursa foto: bani europeni
25 Mar 2009   •   05:19

Autorităţile române au convenit cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional ca valoarea împrumutului din acordul stand-by să fie de 12,95 miliarde euro, pentru a evita 13, număr considerat cu ghinion .

Potrivit acestora, unul dintre cei mai importanţi negociatori din partea română ar fi spus în timpul discuţiilor: "Faceţi ceva cu cifra aia! Scoateţi 13 de acolo, e număr cu ghinion!".

Mai mulţi oficiali români au agreat ideea, care a fost preluată în discuţiile ulterioare şi s-a impus ca poziţie oficială în cadrul negocierilor, au declarat pentru Mediafax surse prezente la discuţii.

Valoarea exactă a împrumutului a fost scrisă abia marţi, în ultima variantă a scrisorii de intenţie.

Misiunea Fondului Monetar Internaţional va anunţa miercuri dimineaţă principalele elemente ale înţelegerii cu autorităţile române, într-o conferinţă de presă la care vor participa reprezentanţii Comisiei Europene şi ai Băncii Mondiale.

Pachetul financiar cuprinde, pe lângă finanţarea de la FMI, un împrumut de 5 miliarde de euro de la Comisia Europeană şi un împrumut de aproximativ un miliard de euro de la Banca Mondială de tipul Development Policy Loan.

La toate acestea se adaugă finanţări pentru mediul privat de circa un miliard de euro de la Banca Europeană de Investiţii şi Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: acord cu FMI imprumut extern
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close