Antena 3 CNN Economic Biz News Împrumutul de la UE, în procedură scrisă la ECOFIN

Împrumutul de la UE, în procedură scrisă la ECOFIN

Împrumutul de la UE, în procedură scrisă la ECOFIN
Sursa foto: imprumut uniunea europeana
05 Mai 2009   •   18:34

Acordul de asistenţă financiară de 5 miliarde euro de la Uniunea Europeană destinată României a intrat în procedură scrisă pentru aprobarea de către Consiliul Afacerilor Economice şi Financiare - ECOFIN, care se va încheia miercuri, la ora 14.00, anunţă Mediafax.
"Preşedinţia cehă a UE a propus ca acordul de asistenţă financiară să intre în procedură scrisă, o practică uzuală la ECOFIN. Toţi miniştrii de finanţe din UE prezenţi marţi la reuniunea de la Bruxelles au fost de acord şi nu s-au făcut comentarii sau observaţii", a declarat ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Pogea, pentru agenţia de presă-
Pogea spune că procedura scrisă este asemănătoare celei practicate de Fondul Monetar Internaţional, iar documentele vor fi analizate de departamentele juridice şi lingvistice înainte de adoptarea finală.
"Anunţul formal al aprobării finale a împrumutului va fi făcut mâine, la ora 14:00. Prima tranşă a împrumutului, de 1,5 miliarde euro, va fi virată cel târziu la începutul lunii iulie, iar a doua tranşă, de un miliard de euro, va veni spre finalul anului", a mai spus Pogea.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: România Gheorghe Pogea
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close