Antena 3 CNN Economic Biz News În 2050 oraşele-simbol pe care le-ai vizitat de atâtea ori ar putea dispărea de pe hartă. Motivul e uluitor

În 2050 oraşele-simbol pe care le-ai vizitat de atâtea ori ar putea dispărea de pe hartă. Motivul e uluitor

În 2050 oraşele-simbol pe care le-ai vizitat de atâtea ori ar putea dispărea de pe hartă. Motivul e uluitor
Sursa foto: Amsterdam, Olanda
de O.P.    |    10 Sep 2012   •   13:09

Populaţia va creşte în continuare într-un ritm alert, iar statisticile arată că până în 2050, şase miliarde de oameni vor locui în marile oraşe ale lumii, spun sociologii de la Organizaţia Naţiunilor Unite.

Însă pe lângă această criză majoră, marile oraşe - mai mult de jumătate din ele fiind porturi - se vor confrunta cu provocări unice, propoţionale cu creşterea rapidă a populaţiie.



Peste 130 de oraşe-port din întreaga lume se vor lovi de riscul crescut al distrugerii lor din cauza calamităţilor naturale, cum ar fi inundaţiile sau furtunile extreme, ori alunecările de teren.

Dezvoltarea haotică a acestor oraşe, dar şi suprapopularea lor fac din aceste locuri, zone foarte vulnerabile. Potrivit jurnaliştilor de la Bloomberg, bunuri în valoare de 3 trilioane de dolari sunt supuse riscului în prezent, iar valoarea lor va ajunge la 35 de trilioane de dolari până în 2070.



×
Subiecte în articol: natalitate
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close