Antena 3 CNN Economic Biz News În acest judeţ nu s-au mai construit drumuri din '89. Primul tronson, realizat FĂRĂ fonduri publice, după 24 de ani

În acest judeţ nu s-au mai construit drumuri din '89. Primul tronson, realizat FĂRĂ fonduri publice, după 24 de ani

În acest judeţ nu s-au mai construit drumuri din '89. Primul tronson, realizat FĂRĂ fonduri publice, după 24 de ani
de O.P.    |    12 Aug 2013   •   10:06

În România se construieşte puţin şi scump. Drumurile de calitate sunt mai rare decât aurul, iar preţul pe care îl plătim pentru fiecare centimetru de asfalt îl întrece pe cel al diamantelor.

Autorităţile prahovene vor deschide circulaţiei publice primul drum construit în judeţ după 1989, tronsonul rutier, care are 18 kilometri şi care va lega staţiunea Buşteni de Valea Doftanei, fiind construit din fonduri private, în condiţiile în care pentru acest drum nu s-au alocat bani publici.

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, a declarat pentru Mediafax că tronsonul rutier, care are o lungime de 18 kilometri, a fost finalizat, sâmbătă pe el s-au făcut primele probe şi urmează a fi clasificat ca drum judeţean cu câte o bandă pe fiecare sens pe mers.

"În perioada următoare reprezentanţii Poliţiei vor stabili semnalizarea rutieră pe acest drum, iar pe 22 august el va fi deschis circulaţiei rutiere. Este un drum foarte important, întrucât va asigura defluirea traficului rutier pe DN 1 în momentul în care va fi deschis şantierul pentru autostrada Comarnic - Braşov. Şi, nu în ultimul rând, este un drum care va ajuta la dezvoltarea turismului în această zonă, care are un extraordinar potenţial turistic", a spus Cosma.

Acesta a precizat că pentru construirea acestui drum nu a fost alocate fonduri publice şi că tronsonul, construit pe un vechi drum folosit de căruţaşi, a fost amenajat la iniţiativa operatorilor de turism din zonă, fiind realizat din fonduri private, respectiv de mai multe firme de construcţii.

×
Subiecte în articol: infrastructura drumuri
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close