Antena 3 CNN Economic Biz News În doi ani de zile această ţară aproape a fost ştearsă de pe hartă. Cine trage sforile acestei distrugeri masive

În doi ani de zile această ţară aproape a fost ştearsă de pe hartă. Cine trage sforile acestei distrugeri masive

În doi ani de zile această ţară aproape a fost ştearsă de pe hartă. Cine trage sforile acestei distrugeri masive
de O.P.    |    06 Sep 2012   •   09:54

Nu erau pe harta marilor jucători, aşa că pe nimeni nu prea interesa soarta lor. Însă criza economică, pe lângă dezastrul pe care l-a provocat, a dat naştere unor idei considerate de unii geniale, pentru că le-au umplut buzunarele cu mulţi bani.

Exploatarea resurselor acestei ţări a devenit monstruoasă în ultimii doi ani. Un sfert din teritoriul ei a fost vândut, dar ce este mai grav este faptul că aproape jumătate din pădurile Liberiei sunt deţinute de companii din domeniul exploatării forestiere.

Finalitatea este tragică: cu siguranţă investitorii privaţi au pus mâna pe aceste teritorii pentru că vor să radă tot şi să îşi umple buzunarele.

"Dacă te uiţi cui au fost date pădurile, devine și mai alarmant", spune Jonathan Gant, unul dintre autorii raportului, care arată că "a vinde pădurile unor companii în felul acesta nu reprezintă o investiție sustenabilă".

Toate aceste lucruri au loc sub un președinte care este fost economist la Banca Mondială și laureat al premiului Nobel și care îi are pe doi dintre fiii lui în poziții cheie în guvern.

Un al fiu al președintelui a ocupat până de curând funcția de viceguvernator al Băncii Centrale din Liberia, dar a fost demis chiar de mama sa în urma unui scandal de corupție, scrie Business Insider.

×
Subiecte în articol: criza economica
Parteneri
Este Ziua mondială a râsului | Beneficiile terapiei prin râs, pentru sănătate
x close