Antena 3 CNN Economic Biz News În România se trăieşte mai prost decât în multe state africane. Vezi topul celor mai sărace ţări din lume

În România se trăieşte mai prost decât în multe state africane. Vezi topul celor mai sărace ţări din lume

În România se trăieşte mai prost decât în multe state africane. Vezi topul celor mai sărace ţări din lume
Sursa foto: Foto: Intact Images
18 Iun 2011   •   22:24

Românii trăiesc mai prost decât foarte multe state din Africa. Asta arată un clasament al bunăstării întocmit de Global Finance care plasează România pe locul 68, după ţări precum Guineea sau Botswana.

Ţara noastră se află aşadar pe locul 68 în topul bunăstării, cu un PIB pe cap de locuitor de 12.131 de dolari. Numai Bulgaria a ocupat un loc mai prost decât cel al României, în clasamentul realizat de Global Finance. Ţara vecină are un PIB pe cap de locuitor de 12.067 de dolari.

Locuitorii din state africane precum Guineea Ecuatorială (18.372 dolari/capita), Gabon (14.971 dolari/capita) sau Botswana (14.784 dolari/capita) au un trai mai bun decât al românilor.

Potrivit aceluiaşi clasament, cele mai sărace state din lume sunt Burundi (410 dolari/capita), Zimbabwe (365 dolari/capita) şi Congo (342 dolari/capita).

Topul a fost realizat pe baza PIB-ului per capita, ajustat printr-un coeficient (PPP) ce exprimă puterea de cumpărare medie a unui locuitor.


 

×
Subiecte în articol: PIB clasament România
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close