Antena 3 CNN Economic Biz News INCOME: Bugetul pe 2015 - Cere şi ţi se va da

INCOME: Bugetul pe 2015 - Cere şi ţi se va da

INCOME: Bugetul pe 2015 - Cere şi ţi se va da
13 Dec 2014   •   14:18

La noi în ţară, spectrul falimentului bugetar pare ceva fantasmagoric şi imposibil. Tabloul macroeconomic pare solid, negocierile cu FMI s-au încheiat destul de ok, iar, per total, lucrurile par în regulă. Până la o foarte mică chestiune. Suntem în 13 decembrie şi încă nu avem bugetul pe anul următor.

Analistul economic Lucian Isar, invitat în ediţia de sâmbătă a emisiunii "Income", a comentat cifrele statistice anunţate pe trimestrul trei, despre care consideră că sunt cosmetizate, în aşa fel încât să se ajungă la un acord cu partenerii europeni.

"Elementele electorale nu au perturbat doar activitatea reală, ci şi calitatea datelor statistice. Eu nu cred datele pe trimestrul trei, care au fost prezentate cu două zile înainte de turul 2 al alegerilor prezidenţiale, şi nici efectul asupra întregului an"

Isar a afirmat că bugetul pe 2015 este "un buget care a trebuit să treacă", executivul "forţând foarte mult ca FMI şi CE să dea undă verde, ştiind că va exista o nouă discuţie în primăvară".

Mai puţin pesimistă este Elena Cristian, redactor-şef al Income Magazine, care consideră că bugetul pe 2015 trebuie analizat cu mare atenţie, şi asta după ce "cu doi miniştri la Finanţe, nu am avut nişte date clare".






×
Subiecte în articol: Income cu Adrian Maniutiu
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close