Antena 3 CNN Economic Biz News India vrea să devină lider mondial în energia solară

India vrea să devină lider mondial în energia solară

India vrea să devină lider mondial în energia solară
Sursa foto: Manmohan Singh
12 Ian 2010   •   19:06

Premierul indian Manmohan Singh a dezvăluit ambiţiile statului său de a deveni lider mondial în energia solară, odată cu lansarea unei iniţiative guvernamentale de a impulsiona această tehnologie.
Soarele poate ajuta la asigurarea independenţei energetice a Indiei şi ataca schimbarea climatică, arăta Singh, care mai amintea şi de noile oportunităţi pentru industrie.
Misiunea Solară Naţională, lansată luni, ar putea "asigura Indiei poziţia de lider global în energia solară" în sectoare precum generatoare electrice sau tehnologie, declara Singh în faşa mediului de afaceri şi a oficialilor.

"Răspândirea rapidă a sistemelor de iluminare solari, pompelor de apă solară şi a altor aplicaţii bazate pe energeie solară poate schimba faţa sectorul nostru energetic rural".

Misiunea Solară ar scopul de a creşte capacitatea de producţie pentru a ajunge la 20.000 megawati în anul 2022 . Aceasta ar asigura energia pentru 20 milioane de case, fiecare primind un kilowatt .
Cifrele guvernamentale arată că circa 80.000 de sate indiene nu au acces la electricitate.
India produce acum sub nouă megawati din energie solară. Cu toate acestea are o producţie de peste 15.000 megawatt din surse regenerabilie, din care peste 10.000 din energie eoliană.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: energie eoliana India
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close