Antena 3 CNN Economic Biz News Inflaţia anuală în Ungaria, la 5,9%

Inflaţia anuală în Ungaria, la 5,9%

Inflaţia anuală în Ungaria, la 5,9%
Sursa foto: inflatie
13 Apr 2010   •   15:48

Inflaţia anuală din Ungaria a crescut în luna martie la 5,9%, de la 5,7% în februarie, cu toate că analiştii prognozau diminuarea ratei medii de creştere a preţurilor, însă evoluţia nu ar trebui să împiedice scăderea dobânzilor de către banca centrală, potrivit Reuters.

"Inflaţia anuală a fost trasă în sus destul de clar de preţurile la carburanţi, care au crescut cu 3% faţă de luna trecută şi au contribuit cu 0,2 puncte procentuale la indicatorul cheie", spune un statistician al Biroului Central de Statistică.

Rata inflaţiei din Ungaria va scădea puternic în a doua jumătate a anului, când taxele pe consum, majorate anul trecut pentru a spori veniturile bugetare, vor reveni la indicele normal, mai aproape de ţintele băncii centrale.

Analiştii cred că banca centrală va diminua dobânda de politică monetară în acest an, dacă investitorii continuă să manifeste o atitudine pozitivă faţă de piaţa ungară.

Rata dobânzii de politică monetară a fost stabilită în coborâre cu patru puncte procentuale din luna iulie a anului 2009 până acum, la minimul istoric de 5,5%.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Ungaria inflatie
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close