Antena 3 CNN Economic Biz News INS: Industria şi agricultura au înregistrat cea mai mare creştere în trimestrul al doilea

INS: Industria şi agricultura au înregistrat cea mai mare creştere în trimestrul al doilea

INS: Industria şi agricultura au înregistrat cea mai mare creştere în trimestrul al doilea
Sursa foto: Foto: etftrends.com
06 Sep 2011   •   11:44

Ritmul de creştere economică a României continuă să fie lent. Produsul Intern Brut  estimat pentru trimestrul al doilea este în creştere cu 0,2 % faţă de trimestrul întâi.

Faţă de trimestrul doi de anul trecut,  Produsul Intern Brut  a crescut cu 1,4%, comparativ cu 0,2 %, cât este creşterea faţă de trimestru întâi de anul acesta.  Am fost ajutaţi de industrie, ramura care a înregistrat cea mai mare creştere a volumului de activitate, adică 4,9%.

Agricultura, silvicultura şi pescuitul au urcat şi ele cu 3,4 procente. Creşteri ceva mai modeste s-au înregistrat în activitatea de comerţ, hoteluri  şi restaurante,  transporturi şi telecomunicaţii.

Există şi sectoare unde avem însă scăderi. Reduceri ale volumului de activitate s-au înregistrat în construcţii,  -1,9%, dar şi în alte activitaţi de servicii.

În trimestrul doi, exporturile nu ne-au mai ajutat ca altadată. Un efect negativ asupra PIB l-a avut şi faptul că am importat mai mult decât am exportat. Adică un plus de 7,7% pentru importuri, faţă de 6,3 % creştere pentru exporturi.

Produsul Intern Brut  estimat pentru semestrul I este în creştere cu 1,6 % faţă de semestrul I de anul trecut. Asta în condiţiile în care consumul final total s-a diminuat cu 1,7 % în 2011.






×
Subiecte în articol: INS industrie agricultura PIB crestere procente
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close