Antena 3 CNN Economic Biz News Întâlnire informală între Isărescu şi bancheri. Vezi despre ce au discutat

Întâlnire informală între Isărescu şi bancheri. Vezi despre ce au discutat

Întâlnire informală între Isărescu şi bancheri. Vezi despre ce au discutat
Sursa foto: Foto: Intact Images
20 Iul 2010   •   14:48

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a participat alături de şefii mai multor bănci la o întâlnire informală în cadrul căreia au discutat despre nivelul optim al expunerilor marilor grupuri străine în România şi despre evoluţiile macroeconomice recente, au declarat surse participante la întâlnire, citate de Mediafax.

"A fost din nou o întâlnire consultativă. S-au discutat mai multe subiecte, atât împreună cu toţi bancherii, cât şi în cadrul unor conversaţii individuale. S-a vorbit dacă ar fi bine sau nu ca expunerile pe România să fie reduse, iar unele bănci au arătat că vor să continue să se dezvolte. Nu s-a luat nicio decizie, au fost doar consultări. Au mai existat şi consultări despre evoluţiile macroeconomice recente", au spus sursele.

La întâlnirea cu băncile a fost invitat şi ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu. Potrivit surselor Mediafax, nu este pentru prima dată când ministrul Finanţelor participă la o astfel de întâlnire informală.

Luni, ministrul Vlădescu a anunţat că intenţionează să împrumute 400 milioane de euro de pe piaţa internă printr-o emisiune de titluri de stat, după ce în ultima perioadă nu a mai reuşit să atragă finanţări în lei la nivelul propus.

Pe 22 iulie, principalele nouă bănci străine din România se vor întâlni la Bruxelles, cu reprezentanţi ai FMI, BNR şi CE pentru a patra evaluare a acordului încheiat în martie 2009 la Viena. Cel mai probabil, băncile vor solicita reducerea expunerilor de pe piaţa locală.

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: Mugur Isarescu intalnire bancheri
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close