Antena 3 CNN Economic Biz News Intenţie: majorarea salariilor cu 50% în două tranşe

Intenţie: majorarea salariilor cu 50% în două tranşe

Intenţie: majorarea salariilor cu 50% în două tranşe
Sursa foto: elevi scoala
27 Ian 2009   •   05:18

Majorarea salariilor cu 50% rămâne încă un subiect fierbinte pentru actualii guvernanţi, care, din postura de formaţiuni de opoziţie, au aprobat la finalul anului trecut mărirea lefurilor pentru profesori.
Situaţia economică actuală însă pune la îndoială fezabilitatea acestui act legislativ şi forţează guvernul să ia în calcul o majorare în tranşe. Astfel, 17% din majorările salariale să fie acordate în ianuarie, restul în octombrie, dacă nu cade economia.
De altfel, surse din partea sindicatelor din Educaţie au confirmat pentru Gândul că li s-a înaintat această propunere de către executiv. În actuala formă de proiect pentru Buget, în condiţiile în care Ministerul Educaţiei primeşte 6% din PIB, conform Legii învăţământului şi Pactului pentru Educaţie, semnat în 2008, s-ar acoperi majorările de 33,4% pentru cadrele didactice din învăţământul preuniversitar şi pentru preparatori, asistenţi, lectori şi conferenţiari universitari. Singurii care ar putea rămâne cu o majorare mai mică decât cea prevăzută de lege sunt profesorii universitari.
Prezent în cadrul unei emisiuni la TVR, preşedintele Traian Băsescu a declarat despre acest subiect: ?Eu sunt într-o situaţie dificilă. Acum mi-ar fi foarte greu să explic. Am semnat un pact pentru educaţie şi rămân un partizan al acestei soluţii?. El şi-a exprimat însă speranţa că ?poate? banii se vor da toţi o dată.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: buget de stat Ministerul Educației
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close