Antena 3 CNN Economic Biz News Intră în vigoare ordonanţa privind scutirea de CAS a firmelor care angajează şomeri

Intră în vigoare ordonanţa privind scutirea de CAS a firmelor care angajează şomeri

Intră în vigoare ordonanţa privind scutirea de CAS a firmelor care angajează şomeri
Sursa foto: someri
01 Mar 2010   •   11:42

Luni intră în vigoare ordonanţa prin care firmele care vor angaja şomeri vor fi scutite de plata CAS, pentru o perioadă de 6 luni. Premierul Emil Boc le-a cerut prefecţilor să anunţe măsurile în teritoriu.

Firmele care angajează şomeri vor fi scutite de la plata contribuţiilor de asigurări sociale pentru o perioadă de şase luni. Scutirea este acordată dacă angajaţii se află de minimum trei luni în evidenţele agenţiilor de şomaj şi sunt menţinuţi în funcţie pentru cel puţin un an. Firmele beneficiază de facilităţi pentru încadrarea persoanelor din categorii sociale considerate defavorizate.


Firmele pot primi, din fonduri europene, contravaloarea a 50 până la 75% din salariul noilor angajaţi, timp de 12 luni. Rata şomajului a ajuns luna trecută la 8,1 la sută, cel mai ridicat nivel din ultimii ani. Şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, estimează că numărul şomerilor ar putea atinge un milion de persoane până la jumătatea acestui an. Ministrul Muncii Mihai Şeitan este mai optimist şi crede că rata şomajului nu va mai creşte semnificativ în următoarele luni.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: CAS someri angajari
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close