Antena 3 CNN Economic Biz News Întreţinerea la iarnă, 1.200 lei pentru un apartament cu două camere

Întreţinerea la iarnă, 1.200 lei pentru un apartament cu două camere

Întreţinerea la iarnă, 1.200 lei pentru un apartament cu două camere
10 Iun 2010   •   18:56

Doar bucureştenii cu venituri mici vor plăti puţin la căldura, cam ca iarna trecută. Ceilalţi, cu lefuri peste 3000 de lei, vor achita apa caldă şi caldura la un preţ de trei ori mai mare. Cam 1200 de lei pe lună, iarna, pentru două camere. La fel va fi în toată ţara. Rămase fară bani de subvenţii primariile vor fi obligate să-i taxeze pe românii şi aşa îndatoraţi de tăierea salariilor şi pensiilor. 

Bucureşteni plătesc acum 119 lei pentru o gigacalorie chiar dacă, în realitate ea costă 300 de lei. Diferenţa este suportată de primăria capitalei şi subvenţiile de la guvern.  Asta înseamnă că pentru un apartament cu două camere, încălzirea nu depăşea iarna, 400 de lei, cu tot cu apa caldă. Acum nu va mai fi la fel.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, joi, ca potrivit unui prim scenariu privind plata gigacaloriei, bucureotenii cu salariu peste 3.000 de lei vor plati integral preţul apei calde oi caldurii, iar cei cu salariu oi pensie minime vor primi ajutoare de la municipalitate de 100%.

Observator

×
Subiecte în articol: intretinere
Parteneri
Razie de amploare în Bucureşti şi Ilfov: peste 720 de amenzi
x close