Antena 3 CNN Economic Biz News Investiţiile străine au scăzut la jumătate în primele şase luni

Investiţiile străine au scăzut la jumătate în primele şase luni

Investiţiile străine au scăzut la jumătate în primele şase luni
Sursa foto: investitii
11 Sep 2009   •   14:08

Investiţiile străine au scăzut în primele şapte luni cu aproape 50%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Investitorii au pompat în economia românească puţin peste 3 miliarde de euro, faţă de aproape 6 miliarde în primele luni ale anului trecut, potrivit datelor Băncii Naţionale a României.

Valoarea investiţiilor a scăzut mult în ultimele luni, începând din primăvară. In ianuarie şi februarie două companii mari din ţara noastră au primit linii mari de finanţare din străinătate. Aceste investiţii înseamnă practic banii care vin de la companiile mamă din exterior. Dar având în vedere că deficitul de cont curent a fost de 2,7 miliarde de euro, iar investiţiile de aproape 3, acestea au acoperit dezechilibrele.

Deci România nu are în acest moment o problemă de finanţare, de lichiditate. Adică nu ies mai mulţi bani din ţară decât intră. Ba din contră. Specialiştii spun că acelaşi ritm se va păstra şi în a doua parte a anului pentru că, deşi banii au început să se mişte, investitorii nu văd încă oportunităţi mari în România.

Antena3

×
Subiecte în articol: investitii straine investitii România
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close