Antena 3 CNN Economic Biz News Investitori, fugiţi cât vă ţin picioarele! Cea mai îndatorată regiune din Spania, retrogradată în categoria... „gunoi”

Investitori, fugiţi cât vă ţin picioarele! Cea mai îndatorată regiune din Spania, retrogradată în categoria... „gunoi”

Investitori, fugiţi cât vă ţin picioarele! Cea mai îndatorată regiune din Spania, retrogradată în categoria... „gunoi”
Sursa foto: Foto: AP/Agerpres
03 Sep 2012   •   10:25

Ratingul Cataloniei, cea mai îndatorată regiune din Spania, a fost coborât de agenţia Standard & Poor`s (S&P) în categoria junk (gunoi) nerecomandată investitorilor. Asta după ce autorităţile regionale au anunţat că trebuie să acceseze fonduri de urgenţă de la statul spaniol, relatează Bloomberg.

Guvernul de la Madrid, cu un deficit bugetar de 48,5 miliarde de euro pentru primele şapte luni, a anunţat vineri o injecţie de capital la Bankia, după ce banca naţionalizată a raportat o pierdere de 4,45 miliarde de euro pentru prima jumătate a anului.

S&P a coborât calificativul Cataloniei cu două trepte, de la "BBB-" la "BB", cu perspectivă negativă, ca urmare a cererii pentru sprijin financiar de la guvernul spaniol.

Catalonia are rating junk şi de la Moody's, în timp ce Fitch evaluează regiunea la o treaptă deasupra categoriei nerecomandate investitorilor.

Potrivit datelor Ministerului de Finanţe, deficitul bugetului guvernului central a crescut la 4,6% în primele şapte luni, comparativ cu 3,6% în aceeaşi perioadă a anului trecut. Pentru acest an, ţinta pentru acest an este de 6,3%.

Valencia, Murcia şi Catalonia ar putea fi responsabile pentru ratarea de către Spania a ţintei de deficit bugetar şi în acest an, mai notează Bloomberg.


 


 

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close