Antena 3 CNN Economic Biz News Investitorii austrieci, foarte interesaţi de energiile regenerabile şi de consultanţa pe fonduri UE în România

Investitorii austrieci, foarte interesaţi de energiile regenerabile şi de consultanţa pe fonduri UE în România

Investitorii austrieci, foarte interesaţi de energiile regenerabile şi de consultanţa pe fonduri UE în România
Sursa foto: Foto: Mediafax
20 Iun 2012   •   09:10

Investitorii austrieci sunt foarte interesaţi de sectorul energiilor regenerabile, precum şi de acordarea de consultanţă în vederea atragerii de către România a fondurilor europene nerambursabile, a declarat marţi, ministrul delegat pentru Mediul de afaceri, Lucian Isar, într-un eveniment referitor la piaţa de fuziuni şi achiziţii, informează Agerpres.

"Investitorii austrieci sunt foarte interesaţi doar de două componente. În primul rând, de energie. Vor să investească în continuare în energie hidro, eoliană, mai puţin în solară. Sunt provideri de componente pe toate segmentele de energie şi acolo vor să se dezvolte", a spus ministrul.

Potrivit acestuia, a doua componentă care i-a interesat pe investitorii austrieci au fost fondurile europene.

"Din ceea ce am văzut, sunt foarte multe firme de consultanţă, în diferite segmente ale consultanţei, care sunt implicate în atragerea de fonduri europene. Acolo au fost cele mai multe doleanţe şi păreri. (...) Punctul de vedere al mediului de business a fost că ar trebui să ne facem temele şi noi şi, în sfârşit, să atragem fondurile europene", a adăugat Lucian Isar.

Acesta a mai arătat că Austria este cel de-al doilea mare investitor în România, schimburile comerciale fiind la nivelul de 3,2 miliarde euro, la sfârşitul anului trecut.

"Austriecii sunt mai mult decât interesaţi să crească afacerile cu România. Sunt jucători importanţi, OMV, marile bănci, şi toţi vor să-şi crească activităţile în România", a subliniat ministrul delegat pentru Mediul de afaceri.

Luni, prim-ministrul Victor Ponta a efectuat o vizită oficială în Austria, unde a fost însoţit de ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, de cel al Transporturilor, Ovidiu Silaghi, precum şi de ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri, Lucian Isar.

Cu acest prilej, ministrul Isar a participat la Forumul Economic România-Austria, organizat de Camera Economică federală a Austriei (WKO), în cadrul căruia a prezentat Programul guvernamental de susţinere a relansării economice.


×
Subiecte în articol: Lucian Isar
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close