Antena 3 Economic Biz News Iranul îi sfidează pe americani. "Vom intra în rândul exportatorilor de benzină"

Iranul îi sfidează pe americani. "Vom intra în rândul exportatorilor de benzină"

04 Feb 2013   •   10:18
Iranul îi sfidează pe americani. "Vom intra în rândul exportatorilor de benzină"
Sursa foto: Foto: presstv.com
Ministrul iranian al Petrolului, Rostam Qasemi, a anunţat că Iranul va deveni în câteva luni o ţară exportatoare de benzină, odată cu deschiderea unei noi rafinării, în pofida sancţiunilor economice adoptate de SUA şi alianţii europeni împotriva Teheranului.

"Progresul realizat în industria petrolieră ne-a permis să lăsăm în urmă calea sancţiunilor. Odată cu intrarea în exploatare a acestei unităţi, Iranul nu mai trebuie să importe benzină şi va intra în rândul exportatorilor", a declarat Qasemi la ceremonia de inaugurare a unei noi instalaţii producătoare de benzină de la rafinăria Abadan, relatează  Bloomberg.

Potrivit datelor anunţate anterior de televiziunea de stat din Iran, capacitatea de producţie a rafinăriei a crescut cu două milioane de litri pe zi, la şase milioane de litri.

Iranul, unul dintre cei mai importanţi producători de petrol din lume, era nevoit până acum să importe până la 40% din necesarul de benzină, din cauza capacităţii deficitare de rafinare.

Iranul a exportat recent benzină către Emiratele Arabe Unite, Afganistan, Irak şi Armenia.Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close