Antena 3 CNN Economic Biz News Isărescu, către Guvern: Nu măriţi impozitele. Economia trebuie lăsată să-şi revină

Isărescu, către Guvern: Nu măriţi impozitele. Economia trebuie lăsată să-şi revină

Isărescu, către Guvern: Nu măriţi impozitele. Economia trebuie lăsată să-şi revină
Sursa foto: isarescu
26 Mar 2010   •   17:15

Mugur Isărescu critică voalat intenţia Guvernului de a creşte impozitele. Guvernatorul BNR a declarat astăzi că "România a trecut de apogeul crizei fără să majoreze impozitele". Isărescu crede că "economia trebuie lăsată să-şi revină!".

Una dintre măsurile prin care Guvernul României vrea să aducă mai mulţi bani la buget rămâne controversatul impozit forfetar. Acesta ar urma să fie încasat de la cei care au firme de taxi, restaurante, firme de catering, spălătoriile auto, iar lista continuă.

Reprezentanţii IMM-urilor sunt nemulţumiţi că statul nu ţine cont de potenţialul lor economic şi le aplică o serie de biruri care, spun ei, vor duce la falimente în lanţ.

Proiectul de lucru al Guvernului privind modificarea Codului Fiscal şi introducerea impozitul forfetar nu precizează nivelul minim al veniturilor anuale sub care se va plăti acesta. Singurul lucru clar ştiut până acum este că veniturile nu trebuie să depăşească o sută de mii de euro, iar plata forfetarului se va face o dată la trei luni.
Antena3

×
Subiecte în articol: Mugur Isarescu impozite
Parteneri
Sondaj pentru Primăria Capitalei. Candidaţii care pierd voturi
x close