Antena 3 CNN Economic Biz News Isărescu: Cred că trebuie să ne liniştim cu programele anticriză

Isărescu: Cred că trebuie să ne liniştim cu programele anticriză

Isărescu: Cred că trebuie să ne liniştim cu programele anticriză
Sursa foto: mugur isarescu
15 Sep 2009   •   17:38

?Cred că trebuie să ne liniştim cu programele anticriză. Am făcut în mare măsură ce trebuia să facem?, a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isărescu. ?Am acţionat în sensul unor acorduri cu instituţii financiare internaţionale pentru a compensa ieşirile sau lipsa de generozitate a capitalului privat cu mai mult capital public internaţional de la organismele financiare internaţionale şi să diminuăm magnitudinea variaţiilor menţionate?, anunţă Isărescu.

?Am revenit din păcate la poziţia de importator de credibilitate poate că asta este chestiunea cea mai dureroasă că am eşuat în a arăta că putem să devenim exportatori de credibilitate . Bănuiesc că va fi o discuţie de câţiva ani pe această temă?, adaugă guvernatorul BNR.

Pentru ca o ţară să fie credibilă, are nevoie de putere şi susţinere economică. ?O ţară ar trebui să exporte credibilitate în sensul că trebuie să arate că în momentele grele ştie să acţioneze nu neapărat să apeleze la o programele financiare internaţionale. Noi am importat credibilitate pentru a arăta că programele pe care le promovăm sunt bune?, a încheiat Isărescu.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Mugur Isarescu
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close