Antena 3 CNN Economic Biz News Isărescu despre greutăţile producătorilor de vin: Taxele îţi scot ochii din cap

Isărescu despre greutăţile producătorilor de vin: Taxele îţi scot ochii din cap

Isărescu despre greutăţile producătorilor de vin: Taxele îţi scot ochii din cap
Sursa foto: Foto: wine-flair.com
27 Feb 2012   •   21:43

Statul a pus ochii pe podgoriile patriei. Din această lună, producătorii de vin sunt taxaţi mai dur - trebuie să depună garanţii în valoare de mii de euro la Fisc pentru plata accizelor. Afectată de decizia guvernanţilor este şi producţia de la Drăgăşani a lui Mugur Isărescu care recunoaşte că "taxele îţi scot ochii din cap."

Cele 20 de hectare de viţă de vie pe care guvernatorul Mugur Isărescu le are în localitatea vrânceană Drăgăşani produc în jur de 20.000 litri de vin pe an. "Casa Isărescu" este o afacere de 270.000 de euro pe an din care mai mult de jumatate reprezintă profit. Din aceasta luna, şeful BNR trebuie să lase la Fisc cel puţin 5.000 de euro drept garanţie pentru plata accizelor. Chiar dacă vinul nu este accizat, produsele care se fac din aceeaşi materie primă, cum ar fi cogniac-ul, sunt accizate.

Toţi viticultorii sunt revoltaţi. După ce zăpezile au compromis peste jumătate din recolta pe următorii doi ani, producătorii se bazau pe ajutorul statului.

Pentru a fi listată la bursă, afacerea lui Isărescu trebuie să devină mai întâi societate pe acţiuni. Guvernatorul trebuie să-şi tripleze capitalul social, ceea ce înseamnă noi investiţii. Profitul triplu pe care l-a obţinut Isărescu în 2010 faţă de anul anterior este unul tentant pentru cei care vor să facă afaceri cu şeful BNR.



×
Subiecte în articol: vin fisc Mugur Isarescu
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close