Antena 3 CNN Economic Biz News Isărescu: Economia românească este stabilă la nivel macro, dar avem probleme micro, mari, mari de tot

Isărescu: Economia românească este stabilă la nivel macro, dar avem probleme micro, mari, mari de tot

Isărescu: Economia românească este stabilă la nivel macro, dar avem probleme micro, mari, mari de tot
Sursa foto: Foto: Agerpres
27 Noi 2014   •   12:05

Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, consideră că este necesară o poziţie comună pentru a se ieşi din dezbaterea electorală şi a subliniat că economia românească este stabilă la nivel macro, dar la nivel micro sunt probleme mari.

"Poate ne ajutăm reciproc să ieşim din dezbaterea electorală. În economia românească este macrostabilitate. Am îndeplinit toate criteriile de la Maastrict. Nu avem nevoie de confuzie. Problema este să menţinem aceste criterii. Important este să păstrăm reperele. Economia românească este stabilă la nivel macro, dar avem probleme micro, mari, mari de tot', a spus Isărescu, în Conferinţa anuală a Asociaţiei Analiştilor Financiar — Bancari din România (AAFBR) cu tema 'Economia românească între macrostabilitate şi microtensiuni'.

Acesta a menţionat insolvenţa ca fiind una dintre problemele majore la nivel macroeconomic.

"Insolvenţa este o problemă. Să închizi o firmă şi apoi să deschizi alta ... Acum, cu zeci de indicatori financiari, avem firme care se închid şi nu-și plătesc datoriile. Trebuie să fim atenţi la ce se întâmplă. Cum spune reclama de la televizor, călătoria continuă, mai avem multe de descoperit", a subliniat guvernatorul BNR.

Dezbaterile au ca subiecte poziţionarea României în contextul central și est-european la 25 de ani de la căderea comunismului, posibilitatea accelerării creşterii economice într-un mod sustenabil pe modelul economic existent, scăderea finanţării externe şi creşterea capitalului autohton.

×
Subiecte în articol: economie
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close