Antena 3 CNN Economic Biz News Isărescu: Guvernul nu trebuie să intre în aceeaşi exuberanţă cu pieţele. Dimpotrivă

Isărescu: Guvernul nu trebuie să intre în aceeaşi exuberanţă cu pieţele. Dimpotrivă

Isărescu: Guvernul nu trebuie să intre în aceeaşi exuberanţă cu pieţele. Dimpotrivă
Sursa foto: guvernatorul bnr
26 Feb 2009   •   08:45

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, este de părere că politica guvernamentală nu trebuie să ţină cont de "exuberanţa" pieţelor, iar Executivul să îşi dea seama că, dacă "economia duduie, pe de altă parte gâfâie".
"Politica guvernamentală, cea fiscală, trebuie să fie anticiclică, adică Guvernul nu trebuie să intre în aceeaşi exuberanţă cu pieţele. Dimpotrivă. Când vede că pieţele sunt exuberante, când este o speranţă, când cresc preţurile, iar economia duduie, să îşi dea seama că în momentul în care ceva duduie, pe de altă parte gâfâie", a declarat, miercuri, Isărescu, la o conferinţă despre politici monetare susţinută la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor de la Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, în faţa a peste cinci sute de studenţi.
El a explicat că, dacă o persoană fuge repede, iar altcineva stă şi o urmăreşte, îşi dă seama "că acela care fuge, de fapt, gâfâie, şi, cândva, o să obosească", transmite Mediafax.
"Politicile guvernamentale trebuie să fie pregătite pentru momentul inevitabil rezultat din natura umană, al declinului ciclic, pentru ca, păstrând rezerve, să micşoreze perioada de scepticism şi chiar de defetism", a spus guvernatorul BNR.
Antena3.ro

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close