Antena 3 CNN Economic Biz News Isărescu: Munca este descurajată prin împovărarea firmelor şi angajaţilor cu impozite enorme (VIDEO)

Isărescu: Munca este descurajată prin împovărarea firmelor şi angajaţilor cu impozite enorme (VIDEO)

Isărescu: Munca este descurajată prin împovărarea firmelor şi angajaţilor cu impozite enorme (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Intact Images
13 Oct 2010   •   08:33

În plin scandal pe tema pensiilor, guvernatorul BNR avertizează că România a căzut într-una din cele mai mari capcane ale economiei: a împovărat firmele şi salariaţii cu impozite enorme, pentru a putea plăti pensiile. Principalul efect este acela că se descurajează munca, explică Isărescu.

Sistemul de contribuţii la asigurările sociale descurajează muncă, susţine Mugur Isărescu. Pensiile sunt în continuare în pericol, atâta timp cât contribuabilii sunt împovăraţi de impozite.

În momentul în care punem pe firme şi pe salariatul român, cel care munceşte, contribuţii enorme, fără să ţinem un anumit echilibru, pentru a plăti un anumit nivel de pensii, vedem ca descurajăm munca, exact cea care poate să asigure pensii mai mari?, a declarat Isărescu.

?Asta e una dintre cele mai mari capcane în care a căzut Romania, are puţini contribuabili, nivelul contribuţiilor pentru asigurările sociale este foarte mare, pentru nivelul de salarii din această ţară şi în acest fel descurajam munca şi nu mulţumim nici protecţia socială?, a adăugat guvernatorul BNR.

O altă capcană a economiei în care a căzut România o reprezintă fiscalitatea excesivă, care de asemenea, descurajează mediul de afaceri. ?Chiar daca nivelul impozitelor, cu excepţia celui la contribuţii sociale nu este excesiv, numîrul impozitelor este? explică Isărescu.

Guvernatorul BNR atrage atenţia şi asupra unei mai mari atenţii în ceea ce priveşte folosirea termenului "criză". ?Am avut o criza, o jumătate de criză în 99-2000, acum suntem într-o recesiune?, spune guvernatorul BNR.

Mugur Isărescu nu i-a uitat nici pe politicieni. El a tras din nou un semnal de alarmă referitor la pericolul pe care îl reprezintă discursurile publice pe teme economice.

Antena 3

 

×
Subiecte în articol: Mugur Isarescu munca impozite
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close