Antena 3 CNN Economic Biz News Isărescu: Nu exclud o inflaţie de sub 4% în septembrie. Ar fi impactul unui an agricol bun

Isărescu: Nu exclud o inflaţie de sub 4% în septembrie. Ar fi impactul unui an agricol bun

Isărescu: Nu exclud o inflaţie de sub 4% în septembrie. Ar fi impactul unui an agricol bun
Sursa foto: Foto: Mediafax
15 Iul 2011   •   13:20

Mugur Isărescu nu exclude ca sub ipoteza unui an agricol bun, inflaţia să scadă sub 4% în luna septembrie a acestui an, informează Mediafax. De asemenea, acesta nu exclude ca scăderea preţurilor de consum din iunie să continue şi în lunile următoare.

"Eu nu exclud ca la începutul lui octombrie, când se va publica IPC (pe luna septembrie - n.r.), să avem o inflaţie de sub 4%. (...) Ipoteza unei rate lunare exact ca în luna iunie este probabilă şi în iulie şi în august şi eventual şi în septembrie. Cam acesta ar fi impactul unui an agricol care se anunţă bun", a spus Isărescu la un seminar pe tema inflaţiei.

Pe fondul ieftinirii produselor alimentare,Preţurile de consum au scăzut cu 0,3% în iunie, faţă de mai, astfel că rata anuală a inflaţiei s-a redus la 7,93%, de la 8,41% în luna anterioară.

Conform datelor furnizate de INS, în lunile de vară există o tendinţă de decelerare a inflaţiei, sau chiar de scădere  preţurilor, în condiţiile în care începe perioada de recoltare.

Banca Centrală a revizuit în urcare prognoza de inflaţie pentru 2011 de la 3,6% la 5,1%, cu mai mult de un punct peste limita superioară a intervalului de variaţie ţintit, de 2-4%.

×
Subiecte în articol: Mugur Isarescu isarescu inflatie
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close