Antena 3 CNN Economic Biz News Isărescu: România îşi poate menţine creşterea economică pozitivă

Isărescu: România îşi poate menţine creşterea economică pozitivă

Isărescu: România îşi poate menţine creşterea economică pozitivă
Sursa foto: cerstere economica
06 Mar 2009   •   18:16

Previziuni optimiste ale guvernatorului Băncii Naţionale. Mugur Isărescu afirmă că România are şansa de a-şi menţine creşterea economică pozitivă. Isărescu a avut un mesaj încurajator şi pentru constructori, cei mai puternic afectaţi de criza economică. Stagnarea lucrărilor nu va mai dura mult, piaţa construcţiilor se va relansa şi vor fi deschise noi şantiere, spune şeful BNR.

România are nevoie să încheie anul cu o creştere economică pozitivă, indiferent cât de mic va fi procentul de creştere, declară Mugur Isărescu. Salvarea ar putea veni, însă, tot din dezvoltarea unor activităţi economice.

Guvernatorul BNR recunoaşte că împrumutul pe care România internţionează să-l ia de la organismele internaţionale ar putea stârni un val de corupţie, dacă nu vor fi respectate normele prin care respectivii bani vor fi acordaţi ulterior.
În opinia lui Isărescu, fondurile europene de peste 30 de miliarde de euro pe care România le poate accesa, până în 2013, ar putea ajuta la depăşirea crizei.

Guvernatorul BNR are veşti bune şi pentru domeniul construcţiilor, care a resimţit din plin criza de până acum. Investiţii private vor continua şi vor fi lansate noi şantiere, este de părere Isărescu. Piaţa construcţiilor a înregistrat creşteri mari în ultimii ani, având o influenţă importantă la creşterea economică.

Antena3

×
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close