Antena 3 CNN Economic Biz News Isărescu şi Pogea au dezbătut bugetul pe 2009. Ministrul Finanţelor acuză restanţele mari lăsate de fostul Guvern

Isărescu şi Pogea au dezbătut bugetul pe 2009. Ministrul Finanţelor acuză restanţele mari lăsate de fostul Guvern

Isărescu şi Pogea au dezbătut bugetul pe 2009. Ministrul Finanţelor acuză restanţele mari lăsate de fostul Guvern
Sursa foto: isarescu
09 Feb 2009   •   16:20

Guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, a îndemnat băncile comerciale să cumpere titluri de stat, în condiţiile în care stocurile acestora au crescut în ultimele trei luni cu circa 13 miliarde de lei. El a făcut aceste declaraţii la întâlnirea pe care a avut-o cu reprezentanţii băncilor comerciale şi cu ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea. În plus, Isărescu s-a arătat rezervat în privinţa încheierii unui eventual acord cu Fondul Monetar Internaţional.
La rândul său, ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, a acuzat valoarea mare a restanţelor către sectorul privat, lăsate de fostul Guvern.
Mugur Isărescu a evidenţiat, în cadrul întâlnirii pe care a avut-o cu reprezentanţii băncilor comerciale, legătura dintre stabilitatea financiară a ţării şi stabilitatea monedei naţionale. De asemenea, Isărescu a atenţionat că un acord cu Fondul Monetar Internaţional nu trebuie privit cu uşurinţă.
Guvernatorul BNR a precizat, totodată, că un acord de prefinanţare sau un împrumut general de la Uniunea Europeană ar putea reprezenta o soluţie foarte bună pentru atragerea fondurilor europene.
Ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, a acuzat valoarea mare a restanţelor către sectorul privat, lăsate de fostul Guvern. Pgea a precizat că investiţiile publice reprezintă prioritatea Executivului pentru acest an, în condiţiile în care, a dat el asigurări, ţara noastră va primi în 2009 de la Uniunea Europeană o sumă de cinci ori mai mare decât cea de anul trecut.
Antena 3

×
Subiecte în articol: Gheorghe Pogea
Parteneri
Cod galben de vreme rea pentru jumătate de țară
x close