Antena 3 CNN Economic Biz News Isărescu: Taxele cresc dacă Guvernul nu taie din cheluielile publice

Isărescu: Taxele cresc dacă Guvernul nu taie din cheluielile publice

Isărescu: Taxele cresc dacă Guvernul nu taie din cheluielile publice
Sursa foto: mugur isarescu
11 Noi 2009   •   18:40

Taxele ar putea creşte, dacă Guvernul nu reduce cheluielile publice. Avertismentul vine din partea guvernatorului BNR Mugur Isărescu. Şeful băncii centrale atrage atenţia Executivului că are două alternative: fie direcţionează banii dinspre salarii spre investiţii, fie majorează impozitele. Guvernatorul a adăugat că în anii '90 România avea zece milioane de salariaţi care plăteau impozite şi mai puţin de un milion de bugetari, iar în prezent sunt 4,5 milioane de salariaţi şi 1,5 milioane de bugetari.

Isărescu a arătat că, fără o realocare a resurselor bugetare către domenii care să aducă noi locuri de muncă, România va trebui să ia decizii deloc benefice de creştere a veniturilor prin majorarea taxelor. În lipsa oricăror astfel de măsuri, guvernatorul anticipează că pieţele vor reacţiona în sensul unei ajustări dure.

Isărescu susţine în continuare economisirea şi investiţiile, ca singura ecuaţie ce poate permite o dezvoltare a economiei pe baze sănătoase.

Guvernatorul mai spune că în anii '90 România avea zece milioane de salariaţi care plăteau impozite şi mai puţin de un milion de bugetari, iar în prezent sunt 4,5 milioane de salariaţi şi 1,5 milioane de bugetari.

De asemenea, la începutul anilor '90, în România au existat trei milioane de persoane asistate, iar în prezent numărul acestora depăşeşte cinci milioane.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Mugur Isarescu taxe impozite
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close