Antena 3 CNN Economic Biz News Japonia a trecut de cea mai lungă recesiune: Al treilea trimestru consecutiv de creștere economică

Japonia a trecut de cea mai lungă recesiune: Al treilea trimestru consecutiv de creștere economică

Japonia a trecut de cea mai lungă recesiune: Al treilea trimestru consecutiv de creștere economică
Sursa foto: japonia
16 Noi 2009   •   11:13

Economia Japoniei a înregistrat în cel de-al treilea trimestru al acestui an o creştere de 1,2%, cea mai mare creştere trimestrială din ultimii doi ani şi jumătate, ceea ce confirmă, spun analiştii, că cea mai lungă recesiune niponă a luat sfârşit, transmite e24.
Produsul Intern Brut al Japoniei a crescut cu 1,2% faţă de trimestrul anterior şi cu 4,8% faţă de perioada asemănătoare a anului trecut, arată un raport guvernamental publicat luni.
Creșterea i-a surprins și pe economiștii care prognozau o apreciere a PIB-ului de maxim 0,6%.
Motivul pentru care PIB-ul a înregistrat o asemenea creștere ar fi exporturile, spune Naoki Murakami, economist la Monex Securities. Murakami crede că, din acest moment, Japonia poate să uite de criză.
Produsul Intern Brut al Japoniei înregistrase în cel de-al doilea trimestru al lui 2009 o creştere de 0,7%, potrivit cifrelor revizuite, după o recesiune care a ținut Japonia în șah 12 luni.
Cifrele oferite publicității arată astfel că Japonia rămâne în continuare pe locul 2 în topul celor mai mari economii ale lumii, poziţie pe care și-o va menține elmai probabil până în 2010 sau chiar 2011, când va fi devansată de China.

Antena3.ro

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close