Antena 3 CNN Economic Biz News Jeffrey Franks: Pensiile şi salariile ar putea creşte cu 4%, după jumătatea anului 2012

Jeffrey Franks: Pensiile şi salariile ar putea creşte cu 4%, după jumătatea anului 2012

Jeffrey Franks: Pensiile şi salariile ar putea creşte cu 4%, după jumătatea anului 2012
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    13 Noi 2011   •   19:05

Pensiile şi salariile din România ar putea avea o creştere modestă, în a doua parte a anului 2012, de 3-4%, dacă situaţia economică o va permite, a declarat, duminică, la un post privat de televiziune, şeful delegaţiei Fondului Monetar Internaţional în România, Jeffrey Franks, potrivit Agerpres.

"Nu am luat în considerare scăderi de pensii şi salarii în 2012. Strategia Guvernului este de a le menţine neschimbate, în prima parte a anului, pentru a vedea dacă este posibilă o majorare în partea a doua a anului. Vom aştepta şi vom vedea dacă se pot face creşteri sau nu. Vorbim de o creştere modestă, în linie cu inflaţia. Nu intră în discuţie o creştere importantă. Poate fi de 3-4%", a spus Franks.

De asemenea, acesta a adăugat că o creştere economică de 1% în România nu va fi suficientă pentru îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă, iar o creştere mai accentuată va fi consemnată după trecerea crizei de la nivel european.

"Anul viitor nu va fi aşa cum am anticipat, pentru că România va resimţi problemele cu care se confruntă economia europeană. De la o creştere de 3,5% am coborât la una de 2%. Sunt riscuri, dacă se vor transfera efectele negative de la nivel european. Pentru 2012 avem o creştere modestă, dar pozitivă. Facem scenarii pozitive şi negative. Sunt situaţii în Europa care ar putea provoca o creştere mai mică, mai ales dacă este o dublă recesiune. Asta ar scădea perspectivele României. 1% creştere nu este suficient pentru îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă. Creşterea va veni după trecerea crizei de la nivel european", a afirmat Jeffrey Franks.


×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close