Antena 3 CNN Economic Biz News Jeffrey Franks: România nu riscă întreruperea negocierilor cu FMI

Jeffrey Franks: România nu riscă întreruperea negocierilor cu FMI

Jeffrey Franks: România nu riscă întreruperea negocierilor cu FMI
27 Iul 2010   •   08:58

România nu riscă întreruperea negocierilor cu FMI, spune şeful misiunii în ţara noastră Jeffrey Franks. O delegatie a Fondului verifica în aceste zile stadiul reformelor aplicate de Guvernul Boc pentru a putea primi a şasea tranşă din împrumut. Marţi delegaţia va avea discuţii cu patronatele.

?Am avut discuţii productive cu reprezentanţii BNR despre situaţia economică generală, sectorul financiar, facem progrese foarte bune. Facem o analiză a sectorului financiar şi când vom termina concluziile asupra acestui domeniu vă vom da rezultatele?, a declarat Franks.

FMI va revizui în urmatoarea perioadă prognoza privind scăderea produsului intern brut al României în acest an. Jeffrey Franks consideră că estimarea BERD privind reducerea PIB cu 3% este pesimistă.

?A fost un progres destul de mare în ultima perioadă. E adevărat, trebuie măsuri suplimentare în privinţa reformei pensiilor?, apreciază Franks.

Şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, este convins că România nu se află în situaţia Ungariei, care a întrerupt negocierile cu FMI.

Autorităţile de la Bucureşti sunt convinse că şi această tranşă de bani de la FMI va fi aprobată. ?Evaluăm situaţia actuală şi eu spun că, în acest moment, avem situaţia sub control. Unele lucruri merg mai bine, altele pot fi îmbunătăţite şi pregatim cadrul pentru 2011?, a precizat Emil Boc.

Potrivit raportului luat în discuţie de FMI, produsul intern brut al României va scădea uşor în acest an, însă va creşte cu 3,6% la sfârşitul anului 2011. Rata de creştere se va menţine apoi la 4-4,5%. FMI recomandă guvernului român să continue restructurarea sectorului public şi să crească rata de colectare a impozitelor.

Antena 3

×
Subiecte în articol: FMI Jeffrey Franks imprumut FMI
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close