Antena 3 CNN Economic Biz News Joaquin Guzman Loera, bogatul din topul Forbes dat în urmărire generală pentu trafic de droguri

Joaquin Guzman Loera, bogatul din topul Forbes dat în urmărire generală pentu trafic de droguri

Joaquin Guzman Loera, bogatul din topul Forbes dat în urmărire generală pentu trafic de droguri
Sursa foto: forbes
12 Mar 2010   •   14:20

E dat în urmărire generală, dar se numără printre cei mai bogaţi oameni ai lumii. Mexicanul Joaquin Guzman Loera a făcut avere din contrabanda cu droguri, dar se află pe locul 937 în Topul Forbes. Opt ani, mexicanul a condus operaţiunile de contrabandă cu droguri din spatele gratiilor, unde a avut o viaţă uşoară, plină de femei, vin şi sistem home entertainment, potrivit Click

În ianuarie 2001, pe punctul de a fi extrădat SUA, Guzman s-a ascuns într-un cărucior de rufe şi a evadat. Denumit El Chapo, contrabandistul şi-a extins influenţa în comerţul cu droguri în Mexic, conducând cartelul Sinaloa, principalul furnizor de cocaină din SUA.
35 de milioane de americani folosesc droguri sau fac abuz de medicamente prescrise, cheltuind mai mult de 64 de miliarde de dolari anual.

În topul Forbes figurează şi alţi miliardari cu cazier, dar Guzman este cel mai probabil unicul pentru capturarea căruia SUA sunt dispuse să plătească 5 milioane de dolari.

Cartelul lui Guzman este organizat sub forma o confederaţie de diferite grupuri. Acesta angajează găşti certate cu rivalii săi, oferindu-le o cotă atractivă din profit.

El Chapo figurează în top pe numărul 937, având un miliard de dolari avere, ca şi românul Ion Ţiriac, dar Stratfor, o agenţie privată de servicii secrete din Texas, spune că averea sa netă este de 12 miliarde de dolari.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Forbes bogat
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close