x close

Iohannis: Vom avea o situaţie complicată a bugetului. Guvernul să facă o analiză cuprinzătoare, nu o simplă rectificare bugetară

de M.Z.    |    06 Apr 2020   •   15:25
Iohannis: Vom avea o situaţie complicată a bugetului. Guvernul să facă o analiză cuprinzătoare, nu o simplă rectificare bugetară Hepta

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că Guvernul va trebui să facă "o analiză cuprinzătoare" şi să reevalueze veniturile, care sunt în scădere, dar și cheltuielile, care sunt în creștere, în contextul în care va exista o "situaţie complicată" a bugetului, şi să nu se limiteze la o simplă rectificare bugetară.

"Lucrurile stau foarte serios şi nu pot să nu spun câteva lucruri. Prin această epidemie, avem o criză care nu este, din păcate, doar o criză de sănătate publică, ci este o criză care afectează întreaga economie, care va afecta bugetul. Va fi nevoie să se declare o creştere probabil semnificativă a deficitului bugetar. 

Este nevoie de bani mai mulţi, pe de altă parte, în sectorul de sănătate publică, este nevoie de bani destul de mulţi pe partea de asistenţă socială, şomajul tehnic, şomajul, toate trebuie plătite. În acest fel, vom avea o situaţie complicată a bugetului, însă este clar că această complicaţie nu se rezolvă de la sine şi va trebui Guvernul să facă o analiză cuprinzătoare şi să nu ne limităm doar la o rectificare a bugetului care prevede câteva schimbări pe următoarele luni de zile, ci va fi nevoie să se reevalueze şi veniturile care sunt în scădere, dar şi cheltuielile pe întregul an fiscal, cheltuieli care sunt în creştere şi în acest fel va fi nevoie de reevaluarea tuturor cheltuielilor care se fac din banul public", a spus şeful statului, la Palatul Cotroceni.
 

Citeşte mai multe despre:

Klaus Iohannis coronavirus
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati