Antena 3 CNN Economic Biz News Lagarde (FMI): Moneda euro va supravieţui anului 2012

Lagarde (FMI): Moneda euro va supravieţui anului 2012

Lagarde (FMI): Moneda euro va supravieţui anului 2012
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    06 Ian 2012   •   12:07

Moneda euro va supravieţui acestui an care tocmai a început şi chiar după 2012, în pofida datoriilor de stat - afirmaţia vine de la directorul general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Christine Lagarde.

"Va fi anul 2012 sfârşitul monedei euro? Eu chiar nu cred. Este o monedă tânără şi, în acelaşi timp, una solidă. Există în zona euro, dar nu în legătură directă cu moneda, presiuni serioase şi probleme privind datoria de stat, soliditatea sistemului bancar, care sunt în curs de soluţionare. Însă moneda însăşi nu va dispărea în 2012", a declarat Christine Lagarde, potrivit Reuters.

Liderii europeni au convocat un nou summit pentru sfârşitul acestei luni, unde vor încerca din nou să stabilească un plan concret de soluţionare a crizei datoriilor de stat, care a intrat în al treilea an şi ameninţă supravieţuirea monedei unice la zece ani de când a intrat în circulaţie.

Lagarde a reamintit faptul că fondul va revizui în sens negativ prognoza de creştere economică mondială pentru 2012, în prezent de plus 4%.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close