Antena 3 CNN Economic Biz News Lansarea sistemului de operare al Google ar putea reduce preţul PC-urilor

Lansarea sistemului de operare al Google ar putea reduce preţul PC-urilor

Lansarea sistemului de operare al Google ar putea reduce preţul PC-urilor
Sursa foto: Microsoft
09 Iul 2009   •   17:37

Google a anunţat, miercuri, că va lansa un nou program de operare pentru PC. Această încercare de a face concurenţă sistemului de operare Windows al Microsoft ar putea determina reducerea preţurilor computerelor personale. Potrivit Reuters, există deja presiuni de diminuare a preţului PC-urilor, din cauza popularităţii netbook-urilor.

Noul sistem de operare de la Google, Chrome, va fi lansat în a doua jumătatea a anului 2010. Microsoft va fi, astfel, obligat să intre într-un ?război? al preţurilor.

În prezent, Windows ocupă o poziţie dominantă pe piaţă. Cu toate acestea, specialiştii susţin că Microsoft nu va trata cu superficialitate lansarea programului Chrome.

Brent Williams, analist la Benchmark, a declarat: "Este probabil ca strategia Microsoft să fie orientată către preţuri, în condiţiile existenţei unui concurent puternic, cu un brand recunoscut, care este Google".

În urmă cu puţin timp, Microsoft a redus preţul de comercializare al Windows 7, ca urmare a crizei economice. Ultimul sistem de operare al Microsoft este cu 8% mai ieftin decât precedentul, Vista. Potrivit reprezentanţilor Microsoft, preţul noului sistem de operare pentru utilizatorii individuali va fi de 119,99 dolari.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: microsoft Google sistem de operare pret
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close