Antena 3 CNN Economic Biz News Lecţia amară pe care ne-au dat-o bulgarii. Autostrada care leagă Bulgaria de Turcia e GATA

Lecţia amară pe care ne-au dat-o bulgarii. Autostrada care leagă Bulgaria de Turcia e GATA

Lecţia amară pe care ne-au dat-o bulgarii. Autostrada care leagă Bulgaria de Turcia e GATA
de O.P.    |    01 Mar 2013   •   08:57

Scandaluri, mită, corupţie, contracte păguboase - cam aşa se poate rezuma în câteva cuvinte situaţia drumurilor de la noi din ţară. Firmele care s-au angajat să ne construiască drumuri şi autostrăzi s-au transformat în nişte saci fără fund, în care statul român a pompat fără oprire.

Bulgarii, vecinii noştri pe care îi întrecem la multe capitole, ne-au dat o lecţie din care am putea învăţa. Cu vorbe puţine şi proiecte nu foarte pompoase, dar realiste au reuşit să ducă la bun sfârşit autostrada care îi va lega de turci.

Cu o lungime totală de 360 de kilometri, Tracia (A1) va deveni prima autostradă completă din Bulgaria, dacă nu luăm în calcul mica autostradă Liulin, de abia 19 kilometri, dintre Sofia şi oraşul Pernik.

Ministrul bulgar al Dezvolării Regionale a anunţat că noua autostradă va fi dată în folosinţă la începutul verii, când se vor finaliza şi ultimii 35 de km.


×
Parteneri
Metoda prin care românii au păcălit automatele de reciclare
x close